7 Superleuke knutselideeën voor kinderen om thuis te maken

7 Superleuke knutselideeën voor kinderen om thuis te maken

1. Diorama

Een diorama is als een magische wereld die tot leven komt in een doos. Het stelt kinderen in staat om hun eigen fantasierijke werelden te maken. Het begint allemaal met een stevige kartonnen doos (bijvoorbeeld een schoenendoos) als basis. Gebruik vervolgens papier, takjes, verpakkingsmateriaal en verf hun eigen kleine wereld te maken. Niet alleen erg leuk, maar ook goed voor de creativiteit en het probleemoplossend vermogen!

2. Papierslinger

Tover jullie huis om tot een kleurrijk feestje met een zelfgemaakte papierslinger. Laat je kinderen verschillende vormen en maten uitknippen en versieren met glitters, stickers of vingerverf. Laat ze daarna met een perforator gaatjes maken en de stukjes papier aan elkaar rijgen. Voilà, jullie hebben een fantastische feestslinger!

3. Bloemen knutselen

Maak vrolijke bloemen van papieren borden en laat je kinderen ze versieren met vingerverf, glitters of stickers. Zo tover je jullie huis om tot een bloemenparadijs en leren ze tegelijkertijd hoe ze van simpele materialen iets moois kunnen maken.

4. Gekleurde zandtekeningen

Laat je kinderen creatief zijn met gekleurd zand! Laat ze een tekening maken en deze vervolgens inkleuren met lijm en vervolgens het gekleurde zand erop strooien. Zo creëren ze hun eigen kleurrijke kunstwerk.

5. Poppetjes maken

Met behulp van chenilledraad en houten bolletjes kunnen je kinderen hun eigen poppetjes maken. Laat ze hun eigen fantasiefiguren bedenken of bijvoorbeeld het gezin namaken. Ook erg leuk om cadeau te doen!

6. Stempelen

Maak stempels van aardappelen of sponzen en laat je kinderen hiermee hun eigen kunstwerkjes creëren. Of laat ze hun eigen stempels maken van bijvoorbeeld kurken of piepschuim. Zo hebben ze hun eigen unieke stempel!

7. Armbanden maken

Maak armbanden van verschillende materialen, zoals touw, kralen, schelpen of plastic flessendopjes. Zo kunnen ze hun eigen sieradenlijn starten en deze cadeau doen aan hun vrienden en famille.


Wist je dat we in de Knutselclub Nederlands gesproken realtime tutorials hebben waarin we je alles laten zien hoe je zelf van alles kunt knutselen? Van knutselen met papier tot mooie dingen voor in je interieur!

Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe docente Nathalie een diorama maakt. In ongeveer 14 minuten heeft ze dit gemaakt!

nathalie-docente-diorama-knutselclub-blog-7-superleuke-knutselideeen-voor-kinderen-om-thuis-te-maken

Klik hier als je nieuwsgierig bent geworden en meer wil lezen over het lidmaatschap!

Over de schrijver
Reactie plaatsen