Origami kraanvogel vouwen

Geschiedenis van origami vouwen

De geschiedenis van origami gaat terug tot de 17e eeuw, toen het in Japan werd gebruikt voor religieuze ceremonies en geschenken. Door de jaren heen heeft origami zich ontwikkeld tot een populaire hobby over de hele wereld. Een van de meest bekende en populaire origami figuren is de kraanvogel.

De kraanvogel is een belangrijk symbool in Japan en staat voor geluk, gezondheid en een lang leven. Volgens de legende zal het vouwen van duizend kraanvogels wensen in vervulling laten gaan.

Hoe vouw je een origami kraanvogel?

Om een kraanvogel te vouwen met origami heb je niet veel nodig. Het enige wat je nodig hebt is een stuk papier en een beetje geduld en precisie. Dit is hoe je het vouwt:

Stap 1: Begin met een vierkant stuk papier. Leg het papier met de witte kant naar boven en vouw het diagonaal in de helft. Vouw daarna de rechterkant van het papier naar de linkerkant en vouw het open.

Stap 2: Vouw nu het papier in de helft van boven naar beneden en vouw het open. Draai het papier om en vouw het diagonaal in de andere richting. Vouw het weer open.

Stap 3: Vouw nu de rechter- en linkerkant van het papier naar het midden. Het papier moet er nu uitzien als een huisje.

Stap 4: Draai het papier om en vouw de bovenkant van het papier naar beneden. Vouw daarna de bovenste laag van de rechter- en linkerkant van het papier naar het midden. Het papier moet er nu uitzien als een diamantvorm.

Stap 5: Vouw de rechter- en linkerkant van het papier naar het midden. Het papier moet er nu uitzien als een langwerpige driehoek.

Stap 6: Vouw de bovenste laag van de rechter- en linkerkant van het papier naar het midden. Draai het papier om en vouw de bovenkant van het papier naar beneden.

Stap 7: Vouw de rechter- en linkerkant van het papier naar het midden en vouw het open.

Stap 8: Duw de bovenkant van het papier naar beneden en vouw de rechter- en linkerkant naar het midden.

Stap 9: Trek de buitenste laag van de rechterkant van het papier omhoog en vouw het naar het midden. Herhaal dit aan de linkerkant.

Stap 10: Vouw de bovenkant van het papier naar beneden. Trek de rechterkant van het papier omhoog en vouw het naar het midden. Herhaal dit aan de linkerkant.

Stap 11: Draai het papier om en vouw de onderkant van het papier naar boven.

Stap 12: Trek de bovenste laag van de rechterkant van het papier omhoog en vouw het naar het midden. Herhaal dit aan de linkerkant.

Stap 13: Vouw de top van het papier naar beneden om de kop van de kraanvogel te vormen.

Stap 14: Vouw de onderkant van het papier naar boven om de staart van de kraanvogel te vormen.

Leer stap voor stap origami vouwen met de videocursus van Mira Roosenburg!

Wist je dat we in de Knutselclub een Nederlands gesproken realtime tutorial hebben waarin we je alles laten zien hoe je zelf een origami kraanvogel vouwt?

Klik hier als je nieuwsgierig bent geworden en meer wil lezen over het lidmaatschap!

Over de schrijver
Reactie plaatsen